? Sinterklaastijd Magische tijd

?De Sinterklaastijd vind ik persoonlijk 1 van de leukste van het jaar. Gelukkig ben ik niet alleen en geldt dat voor velen en los van heel de pietendiscussie gaat het gewoon dit jaar ook weer een toptijd worden. Althans ik ga er gewoon een feest van maken. Dat begon natuurlijk al deze week met het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje, ik zat er al meteen helemaal in. Wat een stress zeg die stoomboot die vast zat, gelukkig is allemaal goed gekomen…. De eerste twee dagen dat ik naar het Sinterklaasjournaal keek, zapte Lieke nog vrolijk weg naar Youtube, maar sinds gister is het kwartje volgens mij ook echt bij haar gevallen. M.a.w. Sinterklaas is onze vriend, een pietenmuts is leuk en handig tegen de kou, bovendien is deze muts, indien-op-hoofd-bevestigd-van-klein-ondeugend-hartenbrekertje, een koekjesmagneet en daarnaast ook nog je schoen zetten = extra bonus.

wp_20161112_004

?Deze ochtend gingen we boodschappen doen, zij haar nieuwe laarzen aan samen met een pietenmutsje. Ik kon haar overtuigen dat dat hoort bij de intochtdag. We werden ook gretig beloond met een extra broodje een extra koekje en bovendien wel 100 bonussmiles van anderen die even vrolijk werden bij het zien van die oerhollandse en aandoenlijke verschijning. Tis ook een charmeur, zelfs als ze geen pietenmuts op heeft… En ik ben natuurlijk bevooroordeeld, maar ik weet zeker dat Jelte en ik ons hart vast houden als dat eerste scootertje hier voor de deur staat als zij pas 12 jaar is en de brommerbestuurder niet eens binnen wil komen en zeker niet door de ballotagecommissie van Jelte komt…. Zucht. Tot die tijd gewoon even lekker onschuldig Sinterklaas vieren!

1478985526697284

??Het schoen zetten verloopt overigens ook nog best hilarisch, ik probeerde haar uit te leggen dat Americo ’s nachts honger heeft en dat we daarom wat wortels moesten neerleggen. Zij denkt overigens dat alle mannen op een wit paard een prins en haar vader zijn, dus ik moest haar wel wat uitleggen vandaag. Maar goed ik maakte een klassieke fout, ik wilde de wortels in haar rode laars doen, maar dat wilde zij natuurlijk niet. Ze heeft een soort van smetvrees en is nogal bang dat dingen vies worden (ik zie je denken, nee dat heeft ze niet van mij). En misschien nog wel belangrijker wortels zijn normaal een snack voor haar die ga je toch niet in een schoen doen en bij de open haard leggen? Dom van mij… Dan maar niet in de schoen, en in een bakje, dat is inderdaad beter. Maar ja zo’n bakje met wortels is wel lekker, dus ja hoe leg je uit dat dat bakje nu niet voor haar is. Dus ja ok dan maar twee bakjes 1 voor Lieke en 1 voor Americo.

Uiteindelijk is het gelukt onze schoenen staan klaar, Lieke gaat naar bed en ik doe een dutje op de bank. Word ik wakker zijn de wortels weg, heeft Lieke een kadotje in haar laarsje wat snoepgoed er omheen en ik twee mandarijnen in m’n laars… Hmm morgen maar weer hardlopen dan maar want ik mag best ook een paar pepernoten eten naast die mandarijntjes… En ik ben nu eigenlijk al zenuwachtig hoe Lieke morgen gaat reageren als we beneden komen… Ik ben zo benieuwd. Zij slaapt nu als een roosje en ik word waarschijnlijk drie keer wakker van de zenuwen. Dat had ik als kind al en is nooit meer over gegaan. Als ik wist dat ik jarig was of ik wist dat Sinterklaas er was en de kans aanwezig was, dat hij wel eens naar mijn schoen kon gaan kijken ’s nachts en “bam” ik kon niet meer slapen…. Dat heb ik serieus nog steeds met bepaalde happenings….Ik pak zo nog wel een slaapmutsje… Magisch toch die Sinterklaastijd? Ik weet alleen niet voor wie het momenteel magischer is, voor mama of voor Lieke… We zullen zien… Fijne Sinterklaas iedereen!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *