?Het pikante panterhempie en iets te bescheiden broekje…?

Eigenlijk is dit een heel gênant verhaal. Maar aan de andere kant ook wel weer hilarisch… De les die ik er zelf uit leer is dat ik het me niet kan veroorloven om naakt te gaan slapen. Waarom? Dat wordt hier wel pijnlijk duidelijk…

??-?? Het is alweer een jaar of 7 geleden dat Jelte en ik samen aan het kamperen waren in Frankrijk en Spanje. Lieke was er nog niet en eigenlijk hoefden we alleen maar met onszelf rekening te houden. We waren daar samen met hele goede vrienden; beste vrienden. Een gemiddeld dagprogramma bestond uit, chillen voor de tent, zonnen/ zwemmen of een tochtje maken en elke avond kaarten, biertjes drinken… Althans zo zag het programma er op camping 1 in Biarritz uit. Daar was het prachtig weer, moesten we 100 meter lopen naar het strand en 50 meter naar het zwembad. Op camping 2 kon het contrast niet groter zijn. Deze en enige camping in San Sebastian, vernoemd naar de berg waarop hij gevestigd was, Igueldo, was duidelijk toe aan een opknapbeurt. Geen zwembad, vies sanitair en misschien wel het ergste wat er is voor tent kampeerders, het bleef er regenen…..

?Al 2 dagen regende het en het vooruitzicht was niet veel beter… Geen gechil voor de tent, niet zonnen, niet zwemmen nee eigenlijk konden we maar 1 ding doen en dat was op stap gaan in San Sebastian beneden aan de berg…⛰?

?En zo ging het… Aangezien dat wel 1 van onze kwaliteiten was, werd dat een hele gezellige avond, met per saldo wel iets te veel biertjes. Helaas moesten we na die avond weer naar dat natte hol op die berg, maar daar hadden we toen even niet zo veel last van. Het miezerde en ik maakte alleen wel de klassieke fout nummer 1 van een kampeerder… Ik ging niet naar het toilet voordat ik ging pitten.. ?

?⛺Die nacht werd ik natuurlijk wel wakker, terwijl ik dus eigenlijk nooit ’s nachts naar de wc moet. Ik was behoorlijk gedesoriënteerd en in mijn eigen slaapdronkenheid vroeg ik aan Jelte “waar is het toilet”? In mijn eigen droom antwoordde Jelte: “ow die is de tent uit 10 meter naar links”. Ik wist het echt niet meer, we stonden net een dag op die camping en ik kende de weg nog niet zo naar het sanitair… Jelte gaf helemaal geen antwoord, dat heb ik gedroomd hoorde ik een dag later. Maar goed, ik ga staan en denk “die 10 meter die red ik wel in m’n hempie en m’n sneakers. En kennelijk maakte mijn brein me tevens wijs dat ik ook niet m’n bril nodig had voor dat kleine afstandje.  Voor degene die het niet weten: Ik heb min 9 en zie dus eigenlijk niets zonder bril of lenzen. Daarnaast slaapwandel ik en dat ik doe ik vaak als ik niet thuis ben, op een nieuwe plek ben, onderweg ben, op vakantie of  als ik net verhuisd ben.

?Hoe kan je ratio je zo in de steek laten? Hoe kan je brein toestaan dat je ’s nachts om 4.00 uur over een doorreiscamping waar je de weg niet weet, in een panter-spaghetti-bandjes-hempje, en een niet-matchend-iets-te-weindig-bescheiden onderbroekje en je zwarte adidas sneakers, zonder gezichtsvermogen……. rond gaat zwerven op zoek naar een toilet? Waarom?

?Ik loop daar…? En ik denk dat ik halverwege het straatje wakker word en plotsklaps ook nuchter ben en dus helaas moet concluderen dat ik daar in m’n hempie, zonder bh in een slipje en sneakers zonder bril over straat loop…. Yes my worst nightmare has become reality…..

Dat is namelijk echt een nachtmerrie die ik sindsdien heb. Ik word wakker ergens op kantoor, of in de stad of in een restaurant en ik ben naakt. En ik kan me niet verstoppen, echt vreselijk…..

?Maar goed ik besef me ook tegelijkertijd dat ik er niet alleen maar belachelijk uit zie, maar ook heel kwetsbaar ben en dat is zelfs een beetje eng. Ik loop door het straatje uit, richting een gebouw waar ik licht zie branden. Daar aangekomen schijnt er ineens een zaklamp in m’n gezicht. Shit waarom gebeurt mij dit? In het Spaans begint een bewaker, die overduidelijk maar 1 taal spreekt, mij voor gek te verklaren en me waarschijnlijk te vragen wat ik in hemelsnaam van plan ben in met deze dresscode, op dit tijdstip. Al snel heeft hij door dat ik nog half slaap, en ik hier ook niet met vol verstand, voor heb gekozen.

In die tijd sprak ik eigenlijk maar 2 zinnen Spaans en ik kon tot 10 tellen… Bibi had mij verzekerd dat de 2 eerste zinnen in Spanje voor haar waren, toen ze daar stage liep: 1. “Dos servessa por favor” en 2 “Donde esta banjo”. Of i.i.g. zoiets. Dat eerste hoef ik hoop ik niet te vertalen, dat tweede betekent:  “Waar is het toilet?” Misschien dat ik toch een vooruitziende blik had, maar die zin had ik gelukkig onthouden….

??Ik dankte Bibi in gedachten op mijn blote knieën, dat ze me net een dag van te voren had geleerd wat zin 2 was. Dus in mijn beste Spaans vroeg ik aan de bewaker waar de wc was.

?Hij begreep het. Hij scheen zijn zaklamp op het toiletgebouw waar het was (nee niet 10 meter bij onze tent vandaan)… Gelukkig wachtte die bewaker en maakte hij mij met gebaren duidelijk dat hij me ook wel naar de tent terug wilde begeleiden, zodat ik niet weer alleen halfnaakt over die camping heen hoefde. Maar ja hoe leg je uit dat waar je tent staat, als je niet weet waar die tent staat? Mensen die mij kennen, weten ook dat mijn bijnaam niet Yvonne-Yvonne is en dat ik dus geen navigatietalent heb.

?Gelukkig wist ik nog wel dat ons campingplaatsnummer 38 was…. Op de een of andere manier onthoud ik cijfers en ik wist nog dat ik een half jaar eerder campingplekje 38 had gereserveerd….  Dus ik maar uitleggen dat ik naar plekje tres – ocho (drie acht) moest. Hij snapte er niets van, want hoewel de combinatie van “drie- acht” mij heel logisch wel naar 38 moest brengen was dat niet het geval. We eindigden eerst bij plekje 3, toen bij 8 en daarna viel ook bij de bewaker de peseta …. 3⃣…8⃣

Na mijn nachtelijke wandeling was ik dolgelukkig dat ik dat natte hol weer in kon. Ik was niet eens gemist. Jelte lag zwaar in coma en ik lag er met een kloppend hart naast, zooo blij dat ik veilig terug wast.

De dag ernaar heb ik het verhaal natuurlijk direct verteld aan de rest en zij kwamen natuurlijk niet meer bij van het lachen… “in dat hempie met die slip, zonder bril”  whahahaahahaha…

Puur uit zelfbescherming mag ik dus van mezelf nooit naakt gaan slapen… dat is mijn les, want stel je voor…?

4 thoughts on “?Het pikante panterhempie en iets te bescheiden broekje…?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *