SpotLight verhalen

Van couch potato naar stuiterende storyteller 

couch-potato-cat

Tijdens een van mijn zoektochten voor mijn werk dit jaar naar hoe je gedrag kan verduurzamen, had ik een interessante sessie met Edwin. Hij is gespecialiseerd in neuromarketing en dus ook in het beïnvloeden van gedrag van individuen en van groepen personen. Naast het hoofdonderwerp raakte we ook verder aan de praat en hij zei toen iets wat me is bijgebleven. Als je gelukkig wil zijn als persoon en of in je werk, moet je 2 dingen doen. 1. Regelmatig sporten en 2. En dingen doen die je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Daarnaast was het nog iets van dat die twee dingen elkaar kunnen versterken (logisch eigenlijk). Waarschijnlijk waren het nog meer dingen, maar deze twee zijn me bijgebleven. Niet dat ik niet gelukkig ben in mijn werk, maar er zijn dingen in m’n leven die ik leuker vind. De meeste van die dingen zijn vooral vrijetijd gerelateerd zoals, leuke dingen doen met mijn gezin en familie, hockeyen, uitgaan met vrienden en vriendinnen, lekker eten etc.. Eigenlijk allemaal dingen waar ik wel goed in ben, waar ik energie van krijg, maar zijn dit dan misschien nog el dingen waarin ik nog echt kan gaan uitblinken? Qua hockey heb ik toch altijd meer kwaliteiten voor de derde helft gehad dan voor de 1e en de 2e….. En momenteel speel ik op donderdagavond in het team DDA (Donderdagavond Diva’s team A) dit is dus wel het eerste team van de dames die de donderdagavond competitie doen. Nee ik maak me geen illusie er zal ’s avonds niemand komen kijken om mijn hockeytalent (of 3e helfttalent) te scouten. Qua gezin en familie probeer ik altijd lief, zorgzaam aardig en attent te zijn, kan ik daarin excelleren? Vast wel, maar of dat dan mijn nieuwe energiebooster is? Qua uitgaan en lekker eten met vrienden en vriendinnen, dat kan ik niet vaak genoeg doen, maar ook daarin vrees ik dat ik tot de middenmoot behoor en als ik dat nog meer ga doen, levert het waarschijnlijk alleen maar meer calorieën en meer katers op. Ook geen goed idee dus.

Wat dan wel? Nou ik denk dat ik het gevonden heb, ik plaatst namelijk regelmatig verhaaltjes op mijn Facebook Account. Verhaaltjes over dingen die ik meemaak, dingen die leuk vind en dingen die me opvallen. Ik krijg daar bijzonder veel leuke reacties en likes op. Nu zijn dat m’n vrienden en kennissen, dus ja dan is de drempel nogal laag dat ze iets van me liken, maar toch, ze kunnen me ook ontvrienden of negeren… en dat doen ze volgens mij niet, dus ik neem gewoon aan dat mijn verhaaltjes anderen ook pleziert. En is het misschien wel zo dat het in dit stadium belangrijker is, wat ik er zelf van vind of uithaal dan wat anderen er van vinden? En dat laatste is het dus eigenlijk, dit is mijn Red bull. Ik krijg er enorm veel energie van om leuke verhalen te vertellen en op te schrijven en het geeft me daarnaast ook nog eens een kick als mensen het liken of een leuke reactie schrijven. Dit is mijn energybooster.

Ik noem het nadrukkelijk verhalen vertellen. Waarom? Hoewel mijn functietitel, marketing communicatie specialist, doet vermoeden dat ik foutloos communiceer, is dat in de praktijk niet zo. Schrijfregels, interpunctie ed. zijn gewoon niet mijn sterkste punten, ik ben beter in vertellen. Daarom schrijf ik ook zo hoe ik het zou vertellen… Een van mijn overtuigingen is de volgende: Je kan maar beter grappig zijn en grappig kunnen vertellen, dan dat je hoog scoort bij het Nationaal Nederlands Dictee en je verhalen om te janken zijn.  Zakelijk gezien hoeft niemand zich overigens zorgen te maken, want gelukkig hebben wij Natascha Teeuw. Zij schrijft en herschrijft vaak teksten van mij en ons als afdeling. Ze is kritisch en constructief. En verdomde goed in haar vak. Voor geïnteresseerden zie mijn contactpersonen. Op onze afdeling noemen we haar alleen wel vaak gekscherend de correctieheks of de Alfabetweter (die laatst kent ze zelf nog niet denk ik, nu wel J).

Hoe zit dat dan met dat sporten? Nou het kan geen toeval zijn dat ik dus onlangs echt ontdekt en besloten heb, dat ik meer en vaker van dit soort verhalen ga delen. Ik ben namelijk gaan hardlopen. Ik heb een 5Km appje gedownload en inmiddels zit ik in week 8 van 9. Vanaf volgende week kan ik zonder moeite 5 km rennen. Heel de wereld rent al en op elke dag van de week kun je ongeveer ergens een marathon lopen, maar dat geeft niet. Eerst liep ik niet en nu loop ik 5 KM! Dus ik ren 2 á 3 keer week, voel me fitter en ben scherper. En ik heb dus ontdekt wat ik eigenlijk heel leuk vind…. Voor mij klopt het dus! Zorg dat je fit bent en zorg dat je doet wat je leuk vindt. Ik voel me vandaag erg fit en gelukkig!

Daarom ga ik nog een stapje verder. Ik moet hier iets mee van mezelf. Vind jij dit bericht leuk? Like en deel het dan. Ik wil kijken wat ik hiermee kan, hoe ik dit verder kan ontwikkelen. Misschien is er een platvorm, waar mijn verhaaltjes vaker op geplaatst kunnen worden, misschien een lokaal (online?)platvorm in Eindhoven? Misschien moet ik eerst m’n eigen blog maken? Maar hoe en wat is het beste? Misschien heb jij of heeft jouw netwerk wel tips voor mij. Ik hoor het graag. Misschien wil je meer lezen? Laat het me weten. Dank je alvast als je het wil delen en een gelukkige zondag! #durftevragen, #durftedoen, #eenbeetjebenieuwd…